Ангелов: “Възмутен съм за неспазване на мерките

loading...

Възмутен съм за неспазване на мерките – специално в София, в “Студентски град”. Здравният министър Костадин Ангелов заяви, че вчера граждани са му изпратили през социалните мрежи клипове от купон в заведение – частно парти. Веднага е изпратил екипи, съставени са актове.

Това е абсолютно недопустимо и неадекватно поведение, и липса на разум. “Призовавам всички да са отговорни, намираме се в кризисна ситуация”, каза проф. Ангелов.

Намираме се в сериозна фаза на епидемията. Ако не надделее разума, цифрите ще стават все по-лоши, предупреди Костадин Ангелов.
“Големите болници ще трябва да разкрият нови структури за пациенти с коронавирус”. Това обяви здравният министър Костадин Ангелов. Той потвърди, че започва реорганизация във големите болници в страната. Конкретно той посочи градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен.

Във всички областни болници, които са с над 600-700 легла, ще трябва да се създадат структури за COVID-болни от 200 легла. Такива лечебни заведения са “Окръжна болница”, “Софиямед”, “Токуда”, “Александровска”, “Пирогов”, ВМА. Тази заповед се очаква да издаде още днес Костадин Ангелов. Преструктурирането ще стане със затваряне или преместване на отделения. Като пример той посочи кожното отделение в Александровска болница или отделението по пропедевтика на професионалните болести.

Ще бъдат увеличени и реанимационните легла. В Ортопедията в Горна баня също ще се обособят отделения за ковид-лечение.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *