Ангел Кунчев: или спазваме мерките, или нови ограничения

loading...

Ангел Кунчев: или спазваме мерките, или нови ограничения
На база заболяемостта за 14 дни България остава на 13-то място в страните от ЕС с показател 658 на 100 000, каза днес на пресконференция националният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Смъртността е 14.3 на 100 000 и по този показател страната е трета в ЕС и втора на Балканския полуостров.

Най-сериозна заболяемост има в областите Габрово и София – над 1000 заразени на 100 хил. души. Заболяемост между 600 и 1000 има в Благоевград, Врана, Враца, Кюстендил, Монтана, Перник, Пловдив, Русе. “Там ще се създадат лечебни заведения за ковид и чисти болници за други пациенти”, каза здравният министър Костадин Ангелов.


“Или спазваме мерките или преминаване към нови, много по-строги. Другият вариант е все повече болни и загубени животи”, обобщи ситуацията д-р Кунчев.


“Трудно се говори за допълнителни ограничителни мерки, когато обществото е разделено. Ако нямаме осъзнаване на хората, че те са необходими, няма да постигнем никакъв резултат”, обобщи от своя страна здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *