Борисов направи “оперативка” с Ананиев за повишаването на рейтинга на България на пънчета край пътя

loading...

Премиерът Бойко Борисов обсъди с министъра на финансите Кирил Ананиев повишаването на дългосрочния рейтинга на България от международната рейтингова агенция “Муудис” днес, докато обикаляше из Родопите да инспектира строежа на ново крило към манастира “Света Троица” на Кръстова гора, за което правителството отпусна 300 хил. лв. и отсечка на пътя от с. Белица (община Лъки) до с. Загражден (община Баните) на стойност 8 млн. лв.


Седнали на пънове за цепене на дърва, които Борисов учтиво помоли да ползва от пазача на обекта, Борисов и Ананиев направиха “оперативка”, на която беше поканен да присъства и собственикът на пънчетата. Той обаче отказа. Премиерът изчете съобщението на Министерството на финансите, като коментираше оценките и констатациите в него.


“Муудис” повиши кредитния рейтинг на България и то със стабилна перспектива”, подчерта Борисов и попита: “Сега тези, които говорят, че в държавата не се правело нищо, че едва ли не…”, на което Ананиев отговори: “Това е висока оценка за дейността на правителството”.


“Успешното приключване на реформите”, пише тука, а нали уж не се правиха реформи, абе, тези хора от “Муудис” къде са гледали”, иронично попита премиерът.
“…амбицията за присъединяване на България към Еврозоната е напълно реална” – тази извадка провокира у Борисов въпрос към Ананиев “Как можеш да пишеш такова нещо!”, на което министърът отговори с “Не аз, “Муудис” са го написали”.


“валутният борд на страната е подкрепен от солидна парична и макроикономическа политика” – “Нали щяхме да фалираме страната, Ей, такива глупости говорят, такива лъжи, лъжците говорят”, коментира Борисов.


“Страната разполага със значителни фискални резерви”, цитира Борисов “Муудис” и коментира иронично “Гледай какво пишат, отвратително”. И продължи да чете: “… показателите за фискалната мощ ще останат устойчиви на неблагоприятния сценарий над средното за останалите държави в тази кредитна категория”. Този цитат предизвика въодушевлението му: “България пак е по-добра! С какво да угодим аз не знам на тези хора – нашите опоненти? Какво да се направи!”
“Ако това е вярно, Ананиев, аз нямам коментар”, каза премиерът, след като приключи с четенето на съобщението. Той се похвали, че “ще повишим пак доходите”, а новият бюджет щял да е “хем да е за хората, хем за отделния човек”. И попита пазача на обекта доволен ли е от 50-те лева допълнително към пенсията му. Той се оказа доволен. “Господ да ви чува (диалектна форма на “пази” – бел.ред.) и брани и да ви върви все напред!”, пожела пенсионерът на премиера.


и не ме подвеждаш – обръща се Борисов към Ананиев, това оборва на всички умни, красиви, по-грозни, по-глупави не успява да довърши изречението премиерът, защото министърът го приканва да продължи.


Свидетел на тази сцена се оказа и възрастен мъж, пазач на пътя. Борисов не пропусна да влезе в диалог с него като попита дали си е получил надбавките от 50 лева към пенсия. А възрастният мъж бодро потвърди, пожела на два пъти на премиера: Господ да ви чува и да ви брани, да ви върви все напред!” 

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 6

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *