БСП иска изслушване на премиера в парламента заради намерението за нови F-16

Депутатите от БСП Корнелия Нинова и Георги Свиленски поискаха премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат на изслушване в Народното събрание заради инициираното проучване на възможността за покупка на още 8 самолета F-16 Block 70 от “Локхийд Мартин”, обявено във вторник от премиера Борисов по време на среща с представители на концерна в Министерския съвет.

Нинова вижда властови, а не ценностни мотиви за напускане на шестимата депутати от БСП

 

На нея са присъствали и посланикът на САЩ в България Херо Мустафа. При следващия етап от модернизацията на армията ще се купят и нови радари, както и друго високотехнологично оборудване. Борисов отбеляза, че българското правителство е осигурило финансиране в размер на 300 милиона лева за подготовка на летищната инфраструктура за разполагане и поддържане на вече купените самолети F-16 Block 70.

 

Корнелия Нинова заяви, че Бойко Борисов трябва да отговори на въпроси за стойността и параметрите на сделката. “Искаме да питаме министър-председателя тези нови 5 млрд. лв. заем за това ли са”, каза председателят на парламентарната група на “БСП за България”, визирайки две емисии държавни облигации на международните пазари за по 2,5 млрд. евро. Със средствата се очаква по думи на представители на правителството да се финансират социално-икономическите мерки в следствие на COVID кризата. В рамките на пленарния ден в четвъртък не стана известно дали и кога премиерът Борисов и вицепремиерът Каракачанов ще дойдат на изслушване при депутатите.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 4

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *