БСП направи правителство в сянка

loading...

Седемнадесет съвета с ресори като министерствата в кабинета “Борисов 3” ще има БСП по предложение на Корнелия Нинова. Решението е взето от новия Национален съвет на партията.


Така опозицията ще има съвети по вътрешните работи, външните работи, енергетика, здравеопазване; земеделие, храни и гори, икономика, култура, спорт, образование и наука, околна среда и води, отбрана, правосъдие, регионално развитие и благоустройство, транспорт, информационни технологии и съобщения, труд и социална политика; туризъм и финанси.


Всеки съвет ще следи, анализира и оценява работата на съответното министерство и ще изготвя алтернативни политики, посочват от “Позитано” 20. Председателите на съветите ще бъдат избрани на следващото заседание на Националния съвет, когато ще бъде гласуван и целият им състав.


В изказването си пред новия пленум Корнелия Нинова днес е поискала да се затвори темата с разцеплението в БСП, за да не изглежда партията слаба и разединена. Според нея различни говорители правели опити да внушават, че БСП не е алтернатива, а се е договорила с Бойко Борисов, но социалистите отказали постове, не осигурявали кворум в парламента и всеки ден били на протеста.


След като призовала социалистите да правят политики, които да изпълняват, Нинова казала: “Вярвам, че БСП ще участва в управлението и днес трябва да сме много открити и много честни с българския народ какво можем да направим и какво не можем. Да дадем тази категорична заявка, да си стегнем партията и да тръгнем в този курс за парламентарни избори”.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.7 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *