БСП още нямала готовност да управлява, а и с кого?

loading...

С кого би управлявала  и Корнелия Нинова? Такъв въпрос отправи в студиото на БТВ напусналият вчера парламентарната група и партията Красимир Янков и посочи, че  няма партньори, няма и международна подкрепа. Въпреки че в момента с Нинова начело всъщност  има повече депутати, не е била във властта и това е заради серията поражения на избори предишните години.

Скандал! Опозиционери на Нинова напускат парламентарната група на БСП ( Видео)

Той съжалява, че не е предложил Корнелия Нинова да бъде изключена от БСП за нарушения на устава. “БСП социалистическа ли е”, пита още Янков, а според него партията е завила в посока, в която социалистите ще изпаднат. На конгреса думата “социализъм” не била изречена нито един път от Корнелия Нинова.

През последните четири години в БСП настъпила тежка трансформация, която довела до промяна с това, че социалистите се отдалечават от идейния си образ, смята и депутатът Николай Иванов. БСП все още няма готовност да управлява страната, а самата партия се превръща в лидерска, коментира Иванов в студиото на БНТ.

Станишев вън от Националния съвет на БСП

Трансформацията  се изразява в едно тежко разделение между ръководството и най-близкия кръг. Различното мнение в БСП не се приема и всичко това намерило своя израз в прекия избор на лидер на партията, посочи той. Конфликтът между поколенията в партията ще доведе до намаляване на доверието в обществото. Има и белези за напрежение по оста Корнелия Нинова – Румен Радев, призна вече независимият депутат.

И Красимир Янков, и Николай Иванов бяха категорични, че напусналите вчера ПГ на БСП няма да подпомагат събирането на кворума в парламентарна зала от управляващите, нямало да гласуват в подкрепа на конституцията, предложена от ГЕРБ и инициативата за Велико народно събрание. По определени теми можело да гласуват с довчерашните си другари.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *