ГЕРБ: Докладът на ЕК е обективен и положителен

Управляващите с откровение – докладът на ЕК за върховенството на закона е обективен. По думите на ГЕРБ обаче той е и положителен. Вътре обаче има много критики относно застоя на важни реформи, които не са доведени до финал. Става дума за промени, с които правосъдната система да стане по-независима, например.

“ЕК оценява усилията на правителството в борбата с корупцията”, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на извънреден брифинг в централата на управляващите.

 

Тя призова “обективният доклад да се чете обективно” от всички политически сили.

“Този доклад не е за партийна употреба, каквато виждаме. ГЕРБ е единствената партия, която няма собствена медия за разлика от останалите”, посочи още началникът на парламентарната група.

 

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова отбеляза, че докладът дава оценка не само на българското правителство, но и на цялата държава.

 

“Докладът е обективен, коректен и отчита постигнатите резултати. Обърнато е внимание на темата с изменение на Конституцията”, допълни Десислава Атанасова.

Тя коментира и, че Европейската комисия акцентира върху доброто сътрудничество между институциите.

 

“Отново се подчертава, че има добро взаимодействие между органите на съдебната и изпълнителната власт по отношение на корупцията и че се преследват лица, които заемат висши държавни длъжности. За първи път са повдигнати обвинения и наложени мерки за неотклонение на действащи политици, министри, зам.-министри. Отбелязано е също, че много добре работи и функционира КПКОНПИ и само до 2019 г. е запорирано имущество на стойност 3 милиарда лева”, заяви още Дариткова.

 

Управляващите обаче пропускат да отбележат, че в доклада освен това се посочва, че въпреки въпросните повдигнати обвинения борбата с корупцията е един от основните проблеми у нас. Споменават се няколко проучвания на обществените нагласи, а освен това се посочва и че именно ниските резултати в тази посока са една от причините за избухването на протестите това лято.

 

Евродепутатът Емил Радев също изтъкна,

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *