Доклад на Imperial College London: Мутиралият суперинфекциозен щам на коронавируса се разпространява бързо сред децата

loading...

Мутиралият суперинфекциозен   щам на коронавируса се разпространява бързо сред децата по време на блокирането през ноември и само затварящите училища могат да го задържат, предупреждава нов доклад на Imperial College London.

Проучването потвърждава, че новият мутант вариант на SARS-CoV-2 – известен като B117 или „Variant of Concern“ (VOC) – наистина е по-заразен от предишните варианти, точно както се опасяват учените, и че блокирането през ноември не допринася много за потискането то. 

Вариантът е най-разпространен сред възрастовата група 10-19, показват данните, като се установява, че повече случаи на коронавирус във възрастовата група са новият щам, отколкото при оригинала.

За да се справи с разпространението на ЛОС във Великобритания, “мерките за социално дистанциране ще трябва да бъдат по-строги, отколкото биха били в противен случай”, се казва в доклада.

„Особена загриженост е дали ще бъде възможно да се поддържа контрол върху предаването, като същевременно се позволи на училищата да отворят отново през януари 2021 г.“

Анализът на данните от  изследователите на Imperial College  London установи, че новият щам може да е с близо 50 процента по-трансмисивен въз основа на проби, взети от близо 86 000 британци. 

Доклада е на престижния университет във Англия Imperial College London! Щаба анализира ли тези доказателства. Утре на училище отиват. От сега ви казваме, че идва трета вълна на коронавирус

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.9 / 5. Брой гласове: 11

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *