Елена Йончева: Има договорка между Нинова и Борисов. БСП крепи ГЕРБ на власт

loading...
Моето усещане е, че има договорка между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. БСП крепи ГЕРБ до изборите, защото Борисов се страхува от служебно правителство. Както виждате БСП стоят в парламента, вместо да са в момента на площада и при хората. Виждате отзвука в големите европейски медии и в Европа. Не може втората по големина партия в страната и първата по големина опозоционна партия да не набира сила от случващото се в момента.

Това каза евродепутатът Елена Йончева в предаването “Студио Хъ” по телевизия 7/8. Тя коментира резолюцията на комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи –  LIBE, която ще бъде обсъждана на пленарната зала на Европарламента в понеделник.

 

Припомняме, че резолюцията бе коментирана, както от румънската евродепутатка Рамона Стругариу  – вижте ТУК, така и от други членове на комисията в ЕП – ТУК.

 

“Дошло е време да не се играе целия този театър. Писна ни от тези постановки. Всички трябва да излязат на улицата. Това, което ви казвам се знае, знае се и от БСП, то се говори вътре в БСП. Когато започнем да говорим и решим, че можем и трябва да излезем от комфорта си, тогава ще има промяна.”, каза още тя.

 

“Нямам съмнения за това, че има договорка между г-жа Нинова и г-н Борисов, защото виждам какво се случи със сигналите, които аз внесох срещу него. Не само сигнала по “Барселона гейт”, има и други сигнали. Това, че не ги е подписала, може да бъде изтълкувано  по различен начин. Но е логично, когато се внася сигнал срещу лидера на една партия, лидерът на опозицията да го подкрепи, ако не с подписа си, то поне със позиция. Това е важен политически знак. Но дори след това не съм чула нито веднъж г-жа Нинова да е поискала разследване на тези сигнали. Поправете ме ако греша.”, каза още тя.

 

Йончева бе категорична, че  резолюцията на LIBE, на сигналите, които са подадени срещу Борисов се обръща внимание.

 

Относно изтеклите записи на премиера Бойко Борисов тя напомни, че вече  има анализ на американска лаборатория, която доказа, че това е гласът на  Борисов. Но и по тази тема нито Нинова, нито колегите й от БСП са реагирали.

 

“Г-жа Нинова не се интересуваше от това. Тя нямаше реакция за това. Когато вече се вижда, че има такъв анализ не може една действително опозиционна партия да мълчи. Има само един логичен извод, аз си го направих още миналата година, през май месец, че има договорка между Нинова и Борисов. Явно Нинова крепи Борисов до редовните избори, за да няма служебно правителство. До следващите избори ще се гарантира достатъчно спокойствие, каквото и да значи това.”, бе категорична Йончева.

 

“Не мисля, че БСП ще се прегърне с ГЕРБ. Говоря за г-жа Нинова и нейното отношение към ГЕРБ. Не мисля че БСП би приела такава коалиция,  защото в БСП има смели и почтени хора, които няма да допуснат това.”, каза още евродепутатът.

 

Относно изключването на Сергей Станишев  от Изпълнителното бюро на БСП Йончева заяви, че БСП не може да се разграничава от лидера на ПЕС в Европа, който и да е той. По думите й точно тези партии (социалистическите партии в ЕС) са подкрепили резолюцията на LIBE и на тях се разчита да подкрепят и представянето  й пред ЕК.

 

Йончева напомни и гласуването от страна на БСП за Сотир Цацаров при номинацията му за председател на КПКОНПИ. По думите й хората, които са гласували за него са в момента до Нинова. “Сред тези 27 души има хора, които са в ръководството на БСП. Единственото ми обяснение е, че г-жа Нинова е доволна от начина, по който Цацаров е борил корупцията през времето докато е бил главен прокурор.”, допълни тя.

 

“Това което говоря е в полза на българската левица, защото мисля, че лявото може да изведе страната ни напред. В България по принцип сме леви, защото искаме силна социална политика, но трябва и силна дясна партия. Тази фасадна демокрация трябва да се прекрати. Нинова трябва да излезе на площада, а не да крепи Борисов до редовните избори.”, бе категорична Йончева.

 

По думите й ГЕРБ не е, нито лява, нито дясна, нито либерална партия. “Тя е един бизнес модел, който е успял да се легитимира по някакъв начин. Това е една групировка. Това се вижда и от резолюцията на LIBE. Когато тази резолюция бъде обсъждана в понеделник и бъде гласуван в четвъртък означава, че вече в Европа не само ни чуват, но и ще вземат мерки. Нищо не е дадено на готово. Битката за върховенството на закона не е ежедневна битка.”, заяви още евродепутатът.

 

“Огромна битка спечелихме, с това че успяхме да внесем тази резолюция в пленарна зала. Тази резолюция не е срещу България, а срещу начина на управление на страната ни, тя е в полза на държавата и за нейна защита.”, бе категорична Йончева.

 

Тя коментира в края на разговора, че политическата формация в Европарламента, в която са евродепутати на ДПС са гласували „за“ резолюцията. “Вярвам, че ще гласуват за нея и в пленарна зала.”, завърши Йончева.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2.3 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

One thought on “Елена Йончева: Има договорка между Нинова и Борисов. БСП крепи ГЕРБ на власт

  • Avatar
    03.10.2020 в 10:13
    Permalink

    Ако Елена Йончева е права, а това че Корнелия Нинова не излиза на площада е видно и мълчи по повдигнатите въпроси, то партийния лидер следва да отговори, не дали има договорка с Бай Ганьо, а за липсата на отношение и действие по резултатите от работата на Е.Йончева, за мълчанието на Партията, именно по тези въпроси . Прилича, че нещо крие, от нещо се страхува. Колкото повече е контра на Е.Йончева, толкова е по-ясна картинката. Браво на Елена -“право куме в очи” !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *