Заведенията: Как точно ние станахме огнища на коронавирус?

loading...

Даването на правомощия на областните щабове и кметовете да взимат решения е за да се отклони недоволството от правителството към тях. Областните щабове са т.нар. бушони.

Това мнение изрази в сутрешния блок на БНТ Лъчезар Захариев, съпредседател на Сдружението на заведенията в България.

Той е останал изненадан от решението да бъдат затворени нощните заведения и клубове заради разпространението на коронавируса, при положение, че със здравния министър се разбрали, че при изпълнение на настоящите мерки заведенията да останат отворени. Ние ще искаме решение от кметовете на градовете, не може от ден за утре да се взимат решения, посочи Захариев.

Той иска експертите да кажат как точно става разпространението на коронавируса в нощните клубове. Нощните клубове са на 10-то място като огнища на коронавируса. Няма как ние да бъдем обвинени, че сме разпространител на заразата, категоричен бе той.

Захариев увери, че навсякъде персоналът на заведенията носи маски, дезинфекцират обектите си. За нас най-важното и единственото, което искаме, е да работим, а струпване на хора и опашки има навсякъде, посочи той. Захариев недоумява как заради едно заведение, което не спазва мерките, да бъдат затворени всички.

Лъчезар Захариев категорично заяви, че отношението спрямо ресторантьорския бранш е дискриминационно. Заведенията не са развъдници, не са разпространители. Със сигурност ще има фалити, предупреди той. Захариев не вярва, че след две седмици заведенията ще отворят, по-скоро очаква, че ще бъдат затворени и други сегменти на бизнеса.

Бизнесът задължително ще настоява за компенсация от страна на държавата. Ние няма да допуснем нашия бизнес да бъде демонизиран за сметка на останалите, подчерта Захариев.

В Асоциацията обмислят протест. Ако не се намери адекватно решение, бизнесът ще поиска оставката на тези, които ги затварят, а именно – кметовете.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *