За Заев става все по-сигурно, че България ще блокира Северна Македония

loading...

Все по-сигурно е, че България ще блокира Северна Македония и страната няма да започне преговори с ЕС въпреки позитивното решение, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, цитиран от македонските медии, предава БТА.


Премиерът добави, че никога не губи надежда, тъй като отговорността на политиците е голяма и предупреди, че такова решение може да предизвика развитие на нежелани събития у двете страни.


Заев каза, че до края на декември има възможност да се свика първата междуправителствена конференция с ЕС. Той подчерта, че очаква “отговорност от българската страна, защото те имат приятели у нас”.Премиерът на Република Северна Македония изрази надежда, че приятелска България ще запази духа на приятелството.


С позитивни решения се градят приятелски отношения, с негативни решения трупаме горчивина, каза той. Нашият народ никога не би наложил вето на българския народ, заяви Заев.


Тази сутрин в телевизионно интервю българският вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви, че България не счита, че към момента Северна Македония има готовност да изпълнява условията, за да започнат преговорите. Тя добави, че България няма да каже “да” на 17 ноември, когато на Съвет по общи въпроси на ЕС ще се взима решение за евентуалното начало на преговорите.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *