Здравният министър оптимист, че COVID кризата е овладяна

237 млн. лева общо ще бъдат отпуснати за лекари, сестри и санитари на първа линия в борбата срещу коронавируса от 1 януари догодина. Това обяви на брифинг в Бургас здравният министър Костадин Ангелов, съобщават от “24 часа”.

Той поясни, че лекарите ще получават по 600 лева допълнително, медицинските сестри – по 360 лв., а санитарите – по 120 лв. Остава и допълнителният финансов стимул от по 1000 лв, който лекарите на първа линия вземат и в момента.

Ангелов успокои, че ситуацията около кризата с коронавируса в държавата е овладяна. Той подчерта, че в проблемът в Бургас – един от градовете с най-много сигнали за връщани пациенти поради липса на свободни места в болниците, вече е решен.
По негови думи от утре в УМБАЛ-Бургас ще бъдат разкрити още 50 легла за пациенти с коронавирус, ще заработи и единната информационна система, която показва къде в бургаските болници има свободни легла в COVID отделенията.

Запитан какви са причините за назначените проверки в болниците в Разград и Кърджали, където от коронавирус починаха две млади жени на 21 и 33 години, здравният министър заяви, че подобни проверки ще се правят във всички болници, където има подобни инциденти. Днес следобед е започнала проверка и на болница във Варна, в която също е имало случай на фатален изход за пациент.

Ангелов отхвърли нападките на президента Румен Радев, че ситуацията около коронавируса е изтървана. Той подчерта, че се работи непрестанно и даде за пример инфекциозната болница в Бургас.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 2 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *