Иван Гешев прогнозира пред депутатите интересни времена

Предстоят интересни времена. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред депутатите по време на обсъждането на годишния доклад на прокуратурата. Припомняме, че вчера главният прокурор представи доклада си пред ресорната комисия.

Иван Гешев напомни основните моменти от статистиката на прокуратурата за свършената работа през годината. Докладът за дейността на прокуратурата за първите 8 месеца от годината бе внесен в Народното събрание в края на миналата седмица, а за отчета настояха депутатите от опозицията още през лятото. Отчетът на Гешев е 63 страници с графики, таблици и информация за образуваните досъдебни производства както в цялата страна, така и по районни и окръжни прокуратури.

Той напомни законодателни намерения на Васил Божков и се закани, че прокуратурата ще наблюдава дали неговите законодателни инициативи ще бъдат входирани в парламента и дали ще бъдат приети. В дома на президентския съветник Пламен Узунов са намерени “досиета” на почти всички политици от прехода до сега, както и на знакови лица от криминалния контингент, стана ясно думите му. Обвинител номер едно припомни казаното от вчера за разпитите на премиера Бойко Борисов за записите с негово участие, за снимките от спалнята, както и за Барселона гейт.

Българската прокуратура ще разследва всеки, който е нарушил закона, независимо дали е полицай или обикновен гражданин, независимо дали е социално слаб, дали е министър или дребен чиновник в президентството, закани се Иван Гешев. Ние не правим разлика и нямаме двойни стандарти, подчерта той.

Обвинител номер отново едно изтъкна, че прокуратурата няма да се включва в предстоящата предизборна кампания.

Веднага след изказването на главния прокурор социалистът Росен Малинов в реплика изказа тревогата си от факта, че въоръжени и маскирани нахлули в парламента и стоят пред пленарна зала. Такива имало петима.От трибуната на Народното събрание той помоли председателя на Народното събрание Цвета Караянчева да провери какви са тези мъже. Тя обеща да направи това, въпреки че вметна, че лично смята, че всички са наясно кои са тези лица.

Ние искаме вашата оставка. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към главния прокурор. Червените нямало да подкрепят доклада за дейността на прокуратурата. Лидерът на БСП припомни от парламентарната трибуна всички сигнали, внесени в последните години от БСП, на които до този момент няма никакъв отговор. Според Нинова с доклада трябвало да се отговори на усещането на обществото, че справедливост няма. Тя не чете обаче нищо такова.Това е предизвикателството пред всички нас, отчете Нинова.

ВМРО обаче ще подкрепят доклада, тъй като той бил обективен. Воеводите обаче искат отговор от Гешев дали ще провери как са разходвани средствата за циганската интеграция.

Вашето закъсняло правосъдие е отказ от правосъдие, включи се и Антон Кутев, който предупреди, че никакви цифри за битова престъпност и никакви отчети не могат да се противопоставят именно на усещането на гражданите за липсата на справедливост.

Лично главният прокурор излезе от пленарна зала, за да види има ли отвън въоръжени. Припомняме, вчера в правна комисия активист на “Да, България” замери главния прокурор с бутафорни банкноти от 500 евро с лика на Бойко Борисов.

Припомняме, в средата на юни месец тази година Иван Гешев представи пред народните представители своя доклад за работата на прокуратурата през изминалата година. През юли депутатите от БСП поискаха ново изслушване на главния прокурор , за да се разбере дали той си превишава правата.

След това парламентът гласува почти единодушно искането главният прокурор да представи доклад как прокуратурата работи тази година.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *