ИЗЛЪГА ЛИ ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ, ЧЕ СЕКРЕТАРЯТ МУ ДИМИТЪР СТОЯНОВ Е БИЛ ЗАРАЗЕН С КОВИД?

loading...

Странната хронология на заразените около държавния глава води до подозрения и брожения сред подчинените му.

Тегави съмнения с печат „ковид“ бунят чиновничеството в президентството. Причина за тихото брожение сред служителите е апокрифна информация, изтекла от Военно-медицинска академия и достигнала до етажите на „Дондуков“ 2. Според мълвата сред служителите главният секретар на президента Димитър Стоянов се е лекувал в края на октомври във ВМА, но не от ковид, както бе широко разпространено, а от пневмония.

Подчинените на Румен Радев трескаво пресметнали датите и установили, че гл. секретар е обявил, че е заразен с ковид на 24 октомври, а след това постъпил в болницата. Странно се оказвало, според чиновничество на Радев, че държавният глава се оправдал именно със Стоянов, след като самият той стана причина за подозрение, че е контактен и бе отзован спешно от Естония, където беше на посещение във връзка с инициативата „Три морета“.

Подозренията се потвърждавали от факта, че преди Димитър Стоянов полският президент Анджей Дуда обявил още на 24 октомври, че е положителен за ковид, а той и Радев бяха заедно на срещата в Естония на 20 октомври. Нашият президент беше аварийно изпратен обратно у дома в София от Талин, а посещението му прекратено, заради опасения, че е носител на вируса, което скрил и от българските и от домакинските здравни власти в балтийската държава.

Седмица преди Радев да пътува за Естония стана ясно, че той е бил контактен със заразения шеф на ВВС ген.-майор Димитър Петров, дал положителен тест на 18-ти октомври. Въпреки, че е бил информиран за положителните проби Радев не се изолира, а отиде в Естония, където първо беше поставен под карантина, после прекъсна посещението и се прибра в България.

Очевидно, за да тушира лъжата и да не изпълни предписанията да се постави под карантина, държавният ни глава е решил, че някой друг трябва да поеме върху себе си общественото внимание и отклонявайки го от себе си го е прехвърлил върху Димитър Стоянов. Той пък девет дена след пътуването до Талин на началника си се жертва публично и обяви себе си за заразен.

Така Румен Радев явно е мислел, че излиза от ситуация и че се е отървал от скандала.

В президентското войнство на „Дондуков“ 2 тихо се мълви и че съществува медицинска документация, разкриваща, че Димитър Стоянов не е боледувал от ковид, а от пневмония.

Дали е готов гл. секретар да докаже, че е лекуван от ковид? Готови ли са лекарите да потвърдят лечение от ковид? Въпросите витаят в президентството, а чиновници разказват, че съмненията вече са напуснали сградата на „Дондуков“ 2 и се носят из столицата.

www.vestnik.eu

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1.5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *