Има един кандидат за председател на изборната комисия

loading...

председател на изборната комисия

Срокът за даване на предложения за нов председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) изтича днес, а засега има един-единствен кандидат, който ще бъде подкрепен от ГЕРБ. Става дума за Александър Андреев, който сега е член на ЦИК и говорител на комисията от квотата на управляващата партия, но в предишен мандат е бил от квотата на БСП.

 

В изявление пред медиите председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова каза, че номинацията на Андреев е предложение на неправителствената организация “Федерация на независимите студентски дружества”.

 

Дотук се стигна, след като предишният председател на ЦИК Стефка Стоева обяви в края на август, че иска да напусне поста, след като критикува, че отговорността за покупката на машините за гласуване се прехвърля изцяло на ЦИК. За председателя на комисията по-разумното решение е те да се придобият от държавата, още когато предложенията бяха на етап обсъждане. Към момента поредните поправки в изборния кодекс са гласувани от мнозинство в парламента, но президентът им наложи вето и предстои да бъдат прегласувани. При предишната процедура за нов председател на изборната комисия нямаше нито един кандидат.

 

По-рано днес, преди ГЕРБ да обяви “припознаването” на кандидатурата, Александър Андреев участва в сутрешния блок на БНТ, където коментира организацията на машинното гласуване: “Не е ясно колко време ще отнеме доставката на машините, Не е ясно къде ще се съхраняват. Как ще се охраняват. Как ще е уредено логистичното обезпечаване на извозването им. Няма и яснота как ще се осигурят хора за тяхната поддръжка”, обобщи Андреев.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *