Кантарджиев: Заведенията на закрито са най-рисковите

loading...

Кантарджиев: Заведенията на закрито са най-рисковите
Проучване на университета в Тексас показва, че най-рисковото място за зараза с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на 7-8 място по риск е градският транспорт. Културният човек трябва да вземе предвид тази статистика и да пази себе си и околните”. Това заяви пред “Нова телевизия” директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев.

Според него, ако през пролетта не са били баловете и религиозните празници “щяхме преминем безпроблемно през първия пик на заразата”. Оценката му е, че публичните събития и спортните мероприятия, на които не се спазват мерки, допринасят за повишаването на заболелите сега.


Обяви, че не вижда ентусиазъм от личните лекари в странта да въведат бърз тест за COVID-19, който може да се прави в кабинетите им.

“Когато учихме медицина, ние много добре знаехме нещо важно. Че в дадем момент ние може да рискуваме нашето здраве и това на близките си, за да запазим общественото. Ако някои колеги са забравили това, трябва да им се припомни. Много спокойно, нашето общество допусна медицината да стане бизнес”, заяви проф. Кантарджиев.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *