Коронавирусът в България: Възможността за нулева учебна година е нулева

loading...

Изпитните теми може да се намалят, но не и на учебните програми

“Нулева е възможността за нулева учебна година” – с тези думи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев коментира пред БНР хода на учебния процес в епидемична обстановка.

 


Министърът предложи да не се абсолютизират резултатите от анкетата на учителския синдикат към “Подкрепа”, според които учителите предпочитат да работят онлайн. Каза, че се е допитал до по-многобройната структура на другия синдикат – КНСБ, където анкетите сочели друго.


Най-вероятно към онлайн обучение изцяло ще се премине през месеците януари и февруари, когато е най-силно разпространението на грипния вирус, на който децата са по-податливи.


 

Училищата бяха нарочени за идеалния виновник, защото втората вълна съвпадна със отварянето на училищата, но това не е доказано.

 


Красимир Вълчев, 

министър на образованието

 


Въпрос и на ценностен избор е оставането в клас присъствено, каза Вълчев, припомни, че това е изборът на Франция, Германия, Великобритания и добави, че е препоръчал учителите с ТЕЛК да излизат в отпуск. “По-добре частичен учебен процес, отколкото никакъв”, подчерта той.


По думите му изоставането с усвояването на учебния материал ще се преодолява както с отпадането на обичайните грипни ваканции, така и на времето за екскурзии. Обмисля се и вариант за “доучване” в началото на лятото, но не за всички ученици, а само където е необходимо. .


Редуциране на изпитните теми е възможно, но не и на учебните програми”, каза Вълчев.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *