Костадин Ангелов не разбира притеснението, че дискотеките са затворени

loading...

Много внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките и аз ви гарантирам, че ще видите цялата сила на държавата – ще се намесваме много ясно и категорично, включително и със затварянето на вериги, които не спазват противоепидемичните мерки”. В това бе категоричен здравният министър проф. Костадин Ангелов

Този начин – да се проврем през иглени уши – не ми харесва като подход на мислене, подчерта здравният министър, който не вижда каква е здравата логика на големите събирания.

Или ни води здравният разум, или ни води нежеланието за спазването на мерките, каза проф. Ангелов.

В ситуацията, в която се намираме към момента и наблюдавайки какво се случва, притесненията на хората за затворени ресторанти и заведения не е проблем, според здравния министър. Проблемът, който трябва да ни притеснява и взимаме с изключително голяма трудност е затварянето на детските градини, училищата, спортните зали, обясни здравният министър.

По думите му образованието и спортът дават една здрава и умна нация. В момента българското здравеопазване се явява като контузия на българските спортисти, така че в тази посока ние сме длъжници на образованието и спорта. Трябва да сме наясно, че за да печелят децата олимпиади, те трябва да са здрави и именно това ни води във взимането на решения, категоричен бе проф. Ангелов.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *