Крум Зарков: Проектът на ГЕРБ е безотговорна импровизация

БСП няма да влиза в разговори по безотговорната импровизация проект за нова Конституция на ГЕРБ. Това заяви категорично депутатът Крум Зарков в студиото на БиТиВи. Дебат за законите и Конституцията може и трябва да има, но това може да стане след оставка на правителството.

Оценката на Крум Зарков е, че проектът е правен на крак – от ГЕРБ предлагат стария текст, “необяснимо разбъркан, а там, където са пипнали, са си оставили ръцете”. Освен това в проекта са направени опасни неща: от заличаването на преамбюла и думи като мир, солидарност, справедливост до също опасното заличаване на института на Велико народно събрание. Въпреки тежката процедура, ВНС и рубежа, който спира възможността всеки спечелил изборите с лека ръка да променя устройството на държавата, обясни Крум Зарков.

Никой в света не би могъл и да обясни как така прокуратурата ще има законодателна инициатива. Абсурдността и безотговорността трябва да имат граници, отсече Зарков и предупреди, че става въпрос за правните устои на нашата държава.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *