МВР:”Такива неща се случват”: Как ГДБОП нахълта рано сутринта на грешен адрес

Грешка в навигацията”


– това е обяснението, което семейство Крумови (които имат 4-месечно бебе) получават на пети октомври, малко след като става известно, че антимафиоти са разбили вратата на апартамента им, повалили са членовете на семейството им, дори са пуснали електрошок на съпруга.


Инцидентът е станал рано сутринта по време на акцията на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) от началото на октомври, насочена срещу организирана група, занимаваща се с изнудване, лихварство, измами и разпространение на наркотици в няколко столични квартала. Тогава бяха задържани 20 души, имаше претърсвания на много адреси, бяха повдигнати обвинения. За грешката стана известно впоследствие, като директорът на ГДБОП Любомир Янев съобщи, че се извършва проверка. Това е поредният подобен инцидент с антимафиоти по време на акция. През последните десет години имаше поне три подобни случая на сбъркани адреси и изплашени хора.


Пред Би Ти Ви тази сутринта потърпевшите разказаха подробности. “Аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: “Какво става? Кой бута?” Един господин се показа и каза: “Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП.” Аз ги питам: “Къде отивате? Кого търсите?” Вика: “Тихо, тихо, срещу Вас отиваме.” Викам: “Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе. (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят”, разказа преживяванията си Десислава Крумова – майка на жената, в чийто дом ГДБОП нахлуват.


Антимафиотите влизат и повалят двамата на земята и им слагат белезници. Мъжът твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок спрямо него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.


Тогава полицаите разбират, че са объркали блока, и излизат. Впоследствие при тях идва шефът на баретите, който се извинил, казал, че такива неща се случват, и посочил като причина грешка на навигацията.


И Бюрото за защита на свидетели участва в акцията. По-късно главният прокурор Иван Гешев отива на място, за да поздрави участниците в нея.© Скрийншот от youtube.com
И Бюрото за защита на свидетели участва в акцията. По-късно главният прокурор Иван Гешев отива на място, за да поздрави участниците в нея.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *