Мехмед Дикме: Ердоган даде топката, ще видим как ще я поеме Доган

loading...

На партийния форум на ДПС този уикенд турският президента Таип Ердоган участва с видеообръщение, което е знаково. Знаково е обаче и това, че ДПС го е свалило от сайта си вече. Върху това обърна внимание бившият активист на движението и земеделски министър Мехмед Дикме. В студиото на БиТиВи Дикме опрели конгресът като партийно мероприятие по-лошо и от конгрес на БКП, а на думите на живо на Доган отговори: Ако се сърди на съдбата, да се откаже от политиката.

По думите на Дикме, Доган трябва да е изключително доволен, че “всички му поднесохме една организация на тепсия и той успя да стане един авторитарен лидер и да владее всички мюсюлмани в страната”.

Знаково според Мехмед Дикме е не само участието на Ердоган, но и това, че турският президент се обръща към делегатите, турците, помаците, мюсюлманите, а не към Доган или Карадайъ. Единственото име в обръщението на Ердоган е това на премиера, определен като “негов приятел” Бойко Борисов. Ердоган пожелава на ДПС да се разгърнат, т.е. по думите на Дикме, той дава урок на ДПС, че се е капсулирала.

Ердоган даде топката, ще видим как Доган ще я поеме, отсече Мехмед Дикме, който напомни и че Доган и Пеевски допреди година и нещо са били със забрана за влизане в Турция заради финансирането на престъпни канали. “Сега, ако топката е в Доган – дали ще скъса с Пеевски и икономическото лоби, или… ще видим”, коментира Дикме, позовавайки се на изречението на Доган от неговата реч “Живеем в интересни времена.”

В студиото на БиТиВи Мехмед Дикме анонсира регистрацията на гражданско сдружение, което ще даде алтернатива на българските турци, ако ДПС не намери правилния път. Турската общност в България ще има алтернатива за изборите, дясна алтернатива, заяви Дикме, но увери, че това сдружение няма да бъде основано на етническа основа.

Няма решение все още кой ще бъде лидерът на сдружението. Водят се разговори и с политически формации, които имат шанс да бъдат в следващия парламент.

Предстоят интересни събития. Крайно време е да се пречупи статуквото по места – кметовете.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *