Мисли се за ограничения за възрастните хора

Обсъжда се въвеждане на ограничения за най-рисковата група при заразяване от коронавирус – възрастните хора. Това заяви в студиото на Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Сценариите за ограничаването на възрастните хора са три: Най-леката опция за възрастните хора е да се въведат часове, през които те да могат да излизат. Вторият сценарии предвижда ограничения за определено разстояние от дома. Третата, но малко вероятна опция, е пълната изолация.

Ангел Кунчев е спокоен, въпреки драстичните цифри от последните дни на новозаразени с коронавирус. Той е уверен, че дълго време можем да издържим с 500 новозаразени дневно. Все още имаме голям резерв, но това не значи, че няма да има области в критично състояние. Към момента са заети 14-15% от предвидените за коронавирус болнични легла. Ръстът на заболеваемост е общовалиден за цяла Европа, а статистиката остава на предишните нива – около 20% от заболелите имат нужда от медицинска грижа, а около 5% – от интензивни грижи.

Въпреки това всички мерки за предотвратяването на зараза у нас са на масата и се обсъждат. Ако други държави въведат строги мерки, това може да се случи и в България, предупреди Кунчев.

Смятам, че налагането на нови ограничения не е толкова важно, колкото спазването на тези които вече са в сила“, заяви Кунчев.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1.8 / 5. Брой гласове: 4

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *