На 45% от българите не им е до празници

loading...

Снимка 510826

Подаръци ще купуват 62% от анкетираните. В това отношение се бележи спад спрямо предходните години – 69% през 2019 г. и 70% през 2017 г. 28% от хората пък посочват, че няма да купуват подаръци, като най-голям е делът сред възрастните хора.

17% от българите все още нямат планове за наближаващите празници, а за 23% от тях коронавирусът е променил плановете им. В най-големи дялове промени в плановете за празниците се отчита при младите. 57% от запитаните пък заявяват, че няма такава промяна.

Снимка 510822

Източник: Тренд

74% са на мнение, че празниците няма да са същите, както преди, заради коронавируса. Всеки пети обаче не споделя това мнение.

Повече от половината от сънародниците ни – 59%, ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели/роднини, докато 32% посочват, че това не важи за тях. Най-младите в най-голям дял посочват, че няма да се въздържат от среща с приятели/роднини през предстоящите празници. За сметка на това 73% от хората над 60 години посочват, че ще се въздържат от среща с приятели/познати по празниците.

Снимка 510824

Източник: Тренд

48% от анкетираните заявяват, че нямат финансова възможност да празнуват празниците, както преди, заради пандемията, докато 45% посочват, че това не важи за тях.

Проучването сочи, че с увеличаване на възрастта се увеличава делът на хората, които посочват, че нямат настроение за празненства заради на пандемията. 45% от българите нямат настроение да празнуват предстоящите празници заради коронавируса, но други 47% посочват, че това не важи за тях. Това се отнася най-вече за най-младите.

Снимка 510825

Източник: Трен

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *