Не се предвижда изцяло затваряне на заведенията и вечерен час, успокои Фандъкова

loading...

Не се предвижда изцяло затваряне на заведения и вечерен час в София. Това заяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя поясни, че въпреки това имат готовност при усложняване на ситуация да предприемат нови мерки. По думите ѝ в последната седмица има известно стабилизиране, макар да се наблюдават високи стойности на заразените.

Моята задача и личната ми ангажираност е откриването на легла в общинските болници. Очаквам в 5-та Градска болница да се разкрият още 35 легла, в 1-ва Градска още 10, обясни Фандъкова.

Тя призна, че най-големият проблем не са леглата, а недостигът на лекари и най-вече на медицински сестри.
По отношение на Ковид-зоните в ДКЦ-тата столичният кмет поясни, че те са създадени, защото са установили, че има разминаване между общопрактикуващите лекари (ОПЛ) и болниците.

Фандъкова увери, че до края на седмица около 8 ДКЦ-та ще разполагат с такива звена. Това е най-вече за спокойствието на хората, да знаят, че има къде да отидат, допълни градоначалникът.

Тя е категорична, че мерките са разумни и се насочват така, че да не се спира икономически живот в града. По думите ѝ около 90% от хората в София спазват мерките и почти няма наложени глоби.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *