Нинова ще има петима заместници в БСП, но закри ресора на Кирил Добрев

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще има петима заместници в партията, което е с един повече от предишния мандат, но наследник на Кирил Добрев в най-големия ресор – “Организационни въпроси”, няма да има.

 

Близо три години и половина Добрев се смяташе за дясната ръка на Нинова с най-влиятелния ресор в партията, а след това се кандидатира срещу нея на изборите за лидер. Според социалисти обаче при вота за нов Национален съвет с подкрепата на близки до Нинова са избирани и хора на Добрев.

 

Сега с ресора на Добрев ще се заеме началникът на същия отдел в партията, който е подчинен на Нинова. Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин ще е заместник на Нинова с ресор “Международна дейност”, за който до момента отговаряше Деница Златева. На “Позитано” 20 като заместник на лидера се завръща Янаки Стоилов, който ще отговаря за идеологията на БСП. Той бе вице и на Сергей Станишев, и на Михаил Миков.

 

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов запазва ресора “Местно самоуправление”, за който отговаряше като зам.-председател и в предишния мандат на Нинова. Нови заместници на лидера са депутатът Ирена Анастасова, която поема публичните политики, и един от близките й в партията – Атанас Зафиров, който ще отговаря за коалиционната политика.

 

В новото Изпълнително бюро на Корнелия Нинова отново има 21 социалисти, като секретар и в този мандат ще бъде Вяра Емилова. Ще има и втори секретар – депутатът Христо Проданов ще осъществява контрола върху решенията на съвета.

 

Съставът на бюрото е избран на пленум днес с явно гласуване със 136 гласа за и девет въздържали се. В заседанието трябваше да участват 187 души.

 

В бюрото остават депутатите Крум Зарков, Стоян Мирчев и Георги Свиленски, както и някои от старите лица в БСП като Бриго Аспарухов, Радослав Гайдарски, Асен Гагаузов и Манол Генов. В тясното ръководство влиза доскорошният критик на Нинова – Борислав Гуцанов от Врана. Нови членове са още депутатите Стефан Бурджев и Иван Иванов, както и социалистите Боян Иванов, Катя Георгиева, Стойко Танков и Трифон Панчев, който е кмет на Дряново.

 

Националният съвет възложи на Изпълнителното бюро веднъж на два месеца да провежда изнесено заседание в страната, а така също веднъж на два месеца Изпълнителното бюро ще провежда работни срещи с кметовете и общинските съветници на БСП, съобщи пресцентъра на партията.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *