Организаторите на Софийския маратон се обръщат към МВР след агресията на мъж

loading...

Организаторите на Софийския маратон обявиха, че са се обърнали към министъра на вътрешните работи Христо Терзийски във връзка със случай на агресия по време на събитието. Секунди след старта на 10 000 м мъж, чийто състезателен номер не се вижда от облеклото му, избута една от фаворитките, Оливера Йевтич, която падна, нарани се и не успя да продължи.


Посочва се, че извършителят е разпознат и по случая с писмо е сезиран Терзийски, като копие е изпратено до министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Целта е “да се установят причините и подбудите за неправомерните действия и евентуални закононарушения на въпросното лице”.


В понеделник по обед, когато организаторите на маратона все още не бяха изпратили информацията до медиите, от МВР заявиха пред “Дневник”, че няма как да разследват случая, защото не са получили сигнал.


“Името на агресора е Боян Вачев, който според видеото и снимките очевидно умишлено връхлита върху сръбската атлетка и по този начин чрез нанесени телесни повреди я възпрепятства от участие в състезанието”, гласи съобщението на организаторите на събитието, което се състоя в неделя.


Те призовават до изясняване на случая Вачев да не бъде допускан до спортни събития. Също така поднасят на Йевтич съжаления за станалото и ѝ пожелават бързо възстановяване.


 

 

 


Йевтич е състезателка в бяганията на 5000 и 10 000 м, като пет пъти е участвала на олимпийски игри. Пред Би Ти Ви тя заяви, че има хематом на главата и натъртвания.


“Какво да кажа? Не изглежда нормално. Не вярвам да е от конкуренцията. Не вярвам, че някой може да направи нещо такова. Вярвам, че в спорта има феърплей”, заяви 43-годишната сръбска състезателка.


Победителка в дисциплината стана Лиляна Георгиева. Маратонът в София завърши с рекордни резултати при жените и мъжете.


 

Фотогалерия: Лица, забележителности и рекорди в Софийския маратон >

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *