Пари с таен произход осигуриха глътка въздух на “Левски” и повдигнаха въпроси

Левски” е поел глътка въздух, след като в понеделник са платени заплати в отбора. Засега остава таен произходът на средствата, като липсва официална информация от страна на клуба.

 

В събота треньорът на сините Георги Тодоров каза, че собственикът Наско Сираков е заявил пред отбора, че в понеделник ще бъдат преведени заплати. “Надявам се да не подведат Сираков, защото ако го подведат и не се случи, това е краят на “Левски”, посочи Тодоров след победата с 2:1 срещу “Витоша”.

 

Обещанието е спазено и в “Левски” са получени заплати, като за това съобщиха Би Ти Ви и “Дспорт” в понеделник вечерта. Източници на “Дневник” от клуба потвърдиха неофициално за плащането на заплати. Целта е била да се даде време на изпадналия в тежко положение “Левски”, тъй като в противен случай част от футболистите е можело да разтрогнат договорите си по вина на клуба заради неполучени пари.

 

Източникът на средствата обаче остава неназован. “Дневник” потърси без успех изпълнителния директор на клуба Павел Колев, а назначеният в новия управителен съвет с ресор “финанси” Константин Баждеков заяви, че не е запознат с темата, тъй като съветът не е заседавал все още.

Сред привържениците на “Левски” и в някои медийни публикации се върти тезата, че парите са осигурени от компания, която предстои да стане спонсор на клуба.

 

Непотвърдена информация на “Дневник” гласи, че парите са преведени в сметката на “Левски” от компанията “Миш-маш къмпани” ЕООД, която е собственост на втория акционер в клуба Константин Папазов (фирмата е създадена през октомври 2019 г. с предмет на дейност “строителство и строителни дейности” и е с капитал 50 лева). Потърсен от “Дневник”, баскетболният треньор каза, че е в почивка и няма да говори за футбол.

 

Той заяви същото и пред “Топспорт”, като добави: “Феновете питат кой е дал парите за заплатите. Феновете имат право на питат. Предполагам, че ръководството ще отговори на този въпрос. Но има и конфиденциалност. Някои фирми не желаят да излизат публично и да се разкриват, че помагат на “Левски”. Защото после биват атакувани. Точно, защото помагат на “Левски”. Няма нищо лошо при нас, всичко е прозрачно. Щом Наско е казал, че ще спаси “Левски”, значи ще го направи”.

 

Целта на плащането на заплатите е да се намали опасността футболисти да прекратят договорите си по вина на клуба

© LAP.BG

Целта на плащането на заплатите е да се намали опасността футболисти да прекратят договорите си по вина на клуба

 

Председателят на Националния клуб на привържениците (НКП) Степан Хиндлиян се изказа критично. “Наско Сираков няколко пъти се афишира като гарант за прозрачност. От информацията за платените заплати в “Левски” става ясно, че произходът на средствата е строго пазена тайна. Любопитна история”, написа той във “Фейсбук”.

 

Още в първата си пресконференция в новата си роля като мажоритарен собственик Сираков изтъкна две неща – че в “Левски” ще има пълна прозрачност и че за доброто на клуба би седнал на една маса с абсолютно всеки. Втората част на изказването му дойде в контекста на дарение от фирма на депутата от ДПС Делян Пеевски, което предизвика коментари и различни реакции сред привържениците.

 

Преди дни Павел Колев посочи, че целта пред “Левски” е да се работи по нов начин за привличане на спонсори. “Клубът трябва да създаде структура, която проактивно да търси рекламодатели, а не както е било досега модел, при който рекламодателите общо взето се появяват тук по заповед от някъде”, каза Колев след среща на ръководството с представители на привържениците.

 

Тогава изпълнителният директор заяви, че спешно се търсят 2.2 млн. лева, за да се погасят задължения и към футболисти. Дни преди началото на новия сезон “Левски” обяви, че пуска в продажба виртуални билети по 10 лева за мача с “Берое”, както и че са продадени близо 1700 сезонни карти. Сините се надяват да си осигурят средства и от трансферите на основни футболисти като Станислав Иванов, Найджъл Робърта и Паулиньо.

 

Сините подписаха за две години със защитника Живко Атанасов. За последно централният бранител е играл за италианския “Катандзаро”.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *