Полицаи ще вдигнат протестна палатка пред Народното събрание

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) продължава с протестите срещу недооценяването на труда на служителите в МВР и приноса им в борбата с епидемията и последствията от COVID-19, съобщават от организацията във фейсбук групата си.


Недоволството продължава с поставянето на палатка и фотоизложба, онагледяваща работата на служителите на МВР по овладяване на кризата, причинена от COVID-19 пред вход на сградата на Народното събрание от утре, 17 ноември, в 12 ч. Всеки ден в обедните почивки членовете на синдиката ще се събрат на демонстрация пред работните си места, а ако тези мерки не дадат резултат, от синдиката ще организират национален протест.


Вчера в писмо до медиите синдикатът осъди предложението на народни представители от ГЕРБ да бъде върнат подоходният критерии за детски добавки, аргументирано с необходимост от средства за увеличение на заплатите на полицаите и допълнително стимулиране на медиците. От синдиката настояха депутатите, опитали се да противопоставят служителите на МВР на родителите, да се извинят и да напуснат Народното събрание.


В мотивите на вносителите се казва, че от спестените 205 млн. лв. 77 милиона ще бъдат пренасочени за обещаното от премиера Бойко Борисов допълнително повишение на заплатите в МВР с още 5% над заложеното в проекта на финансовото министерство увеличение с 10%.


Миналата седмица стана известно, че с 15% ще получават по-високи възнаграждения полицаите догодина, но синдикалните организации настояват за повишение на заплатите им с 30%, както на общо 34 държавни администрации, които имат пряк досег с потенциални носители на заразата от COVID-19.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

One thought on “Полицаи ще вдигнат протестна палатка пред Народното събрание

  • Avatar
    17.11.2020 в 15:40
    Permalink

    ПЛОЩАДНАТА КОАЛИЦИЯ АКО РАБОТИ ЗА НАРОДА ДОБРЕ САМО ДА НЕ СЕ СКАРАТ ТОГАВА ЯЗЪК ЗА БАРУТА !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *