Президентът: Отхвърленото вето върху ИК отваря врата към изборни манипулации

Президентът Румен Радев заяви, че отхвърленото от парламента вето върху текстове от Изборния кодекс (ИК) отваря вратата към манипулация на резултатите и оспорването им.

Недействителните гласове на изборите в България са много повече от средния процент на тези в Европа, проблемът трябва да бъде преодолян, а отхвърленото вето, което наложих на Изборния кодекс, отваря вратата към манипулация на резултатите и оспорването им. Това заяви във Варна президентът Румен Радев по повод гласуваните промени в кодекса, които не отчетоха неговите предложения:

“Аз наложих вето на този Избирателен кодекс. За съжаление, българският парламент не отчете тази възможност – подадената от мен ръка. За съжаление, оттук нататък се отваря вратата за всевъзможни манипулации по време на изборите и за тяхното оспорване, което не е добре. Вие сте виждали клипове в Youtube – още стоят, как се правят официални брифинги, на които се дават указания в партия как да се произвеждат недействителни бюлетини. Знаете до какви нива стигнаха недействителните бюлетини. При един приет стандарт международен за 3%, ние сме много над него”.

Румен Радев отговаря на въпроси на студенти от Икономическия университет, след като представи пред тях лекция, свързана с предизвикателствата пред младите хора у нас.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.8 / 5. Брой гласове: 8

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *