Проф. Генчо Начев: Октомври е само върхът на айсберга

Има недостиг на легла, но въпросът е, че няма кой да лекува и гледа болните. За това предупреди в сутрешния блок на БиТиВи директорът на болница “Св. Екатерина” проф. д-р Генчо Начев. Медицински специалисти няма откъде да се намерят и не могат да бъдат внесени. Сериозно не достигат медицински сестри, чиято роля не може да се замени от ролята на болногледачите.

Кадровият проблем не е от вчера и преди COVID пандемията имаше такъв проблем. Самият факт, че се стигна дотук, показа, че проблемът не е от вчера, посочи Начев.

В началото на кризата политическите решения бяха навременни и точни, според оценката му. За съжаление след това мерките се облекчиха и виждаме какво се случва. Според Начев, грешка е било да се даде възможност за много мнения и всеки си е позволил да говори нещо, без да си дава сметка за последствията.

Октомври е зле – това е факт. Но това е само е върхът на айсберга, защото обхващането на населението е много по-високо от това, което получаваме като цифри, обясни проф. Начев.

Проф. Начев не приема лекарите, които отказват да лекуват болни пациенти от коронавирус. Ако професията е призвание, никога не биха се отказали, не защото сме се клели, а защото, ако е призвание, ти живееш с тази професия, подчерта проф. Начев.

В болница “Св. Екатерина” в момента вече няма свободни легла за пациенти с коронавирус. Според него е важно в лечението срещу коронавируса да се взимат лекарства срещу тромбообразуване.

Проф. Генчо се чувства добре след изкараната инфекция, тежкият период е минал. Единственият симптом бил кашлицата и не е усетил останалите симптоми. Лечението му с медикамента “Ремдесивир” било ефикасно, въпреки че лекарите се колебаели дали да го включат, защото има странични ефекти.

Определено беше трудно, призна проф. Начев.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3.7 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *