Първият случай в САЩ на новия Covid, докладван в Колорадо

loading...
Служителите в Колорадо са документирали първия случай в САЩ на човек, заразен със силно заразен вариант на коронавирус, който е предизвикал нови блокировки в Обединеното кралство.

Губернаторът на Колорадо Джаред Полис написа в туитър, че държавната лаборатория в Колорадо потвърждава случая при мъж на около 20 години, който няма известна история на пътуванията. Държавните служители уведомиха Центровете за контрол и превенция на заболяванията и лицето беше поставено в изолация.
Новината идва, тъй като болниците в цялата страна са затрупани със случаи на Covid-19, като се очакват допълнителни скокове, вероятно поради ваканционни пътувания.


Доказателствата сочат, че новият щам се разпространява по-лесно, но че не прави хората по-болни и не е по-смъртоносен. Федералните власти твърдят, че ваксините срещу коронавирус се очаква да предпазят от щама.

Вариантът вероятно е циркулирал в САЩ от известно време. Американските последователности са много по-малко вирусни проби, отколкото други страни, което означава, че мутациите могат да останат незабелязани по-дълго.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *