Първият сняг затвори временно пътищата Русе – Силистра и Ловеч – Плевен

loading...

Първият за тази зима сняг затвори проходи за най-тежките камиони и ограничи временно преминаването по определени пътни участъци, сочат информациите на Агенция “Пътна инфраструктура”. Поради силен снеговалеж до 111.30 часа беше ограничено движението на всички превозни средства по второкласния път Русе – Силистра в участъка от разклона за с. Пожарево до кръстовището за с. Гарван.

 

Заради закъсал камион временно беше ограничено и движението по пътя Ловеч – Плевен. Ограничено е преминаването на камиони с обща маса над 12 т през Троянския проход.

С въведени през 2017 година промени в Закона за движението по пътищата за навлизане в участък, затворен за снегопочистване, означен със знак, въвеждащ временна забрана за движение, наказанието е 1 месец лишаване от книжка и 300 лв. глоба. Същата година беше прието и решение от 15 ноември до 1 март леките автомобили да са със зимни гуми или с такива с минимална дълбочина на протектора 4 мм.
От АПИ уточниха, че близо 400 машини са обработвали републиканските пътища през нощта. За поддръжката на 20 хил. км републикански пътища тази зима са мобилизирани общо около 3000 машини – снегорини, техника за разпръскване на пясък и т.н. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид, за обработка на настилките.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *