Русия вдигна МиГ-31 и Су-35 срещу два стратегически бомбардировача на САЩ

loading...

Руски изтребители са пресрещнали два стратегически бомбардировача B-1B на американските военновъздушни сили над Берингово море, съобщава руското военно министерство.

“На 21 октомври 2020 г. руските средства за контрол на въздушното пространство над неутралните води на Берингово море засякоха две въздушни цели, приближаващи се до държавната граница на Руската федерация”, се казва в съобщението на руските военни, цитирано от руските медии.

Отбелязва се, че с цел идентифициране на въздушни цели и предотвратяване на нарушения на държавната граница на Руската федерация, във въздуха са били вдигнати изтребители МиГ-31 и Су-35 от силите за противовъздушна отбрана на Източния военен окръг.

“Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушните цели като два стратегически бомбардировача B-1B на ВВС на САЩ и ги съпроводиха над Берингово море”, се добавя в съобщението.

Подчертава се, че след отдалечаването на чуждестранните военни самолети от границата на Руската федерация руските изтребители са се завърнали благополучно в базата си.

“Всички полети на руски изтребители бяха извършени в строго съответствие с международните правила за използване на въздушното пространство. Нарушенията на руската държавна граница не бяха разрешени”, се казва в съобщението.

Междувременно, в навечерието на американските ВВС, изтребителите F-22 бяха вдигнати във въздуха, за да придружават руските стратегически ракетни носители Ту-95МС над неутралните води на моретата Чукчи, Бофорт, Беринг и Охотск

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 4

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *