САЩ с нова COVID система, броят и потенциални заразени

loading...

Американските федерални центрове за контрол и превенция на заболяванията са коригирали системата си за преброяване на потвърдени и потенциални случаи на Covid-19 в страната за денонощие, предаде ТАСС.

Според тези данни общият брой на тези случаи се е увеличил с 403 359 през последния ден, до 17 391 270 от началото на пандемията.

Рязкото нарастване на показателя се обяснява с факта, че е взета предвид новата информация от щата Тексас при изчисленията.
Преди това при изчисляването на общия брой бяха взети предвид само данни за потвърдени случаи.

Не всички щати публикуват потенциални случаи. Данните, предоставени от Тексас, включват 171 505 нови възможни инфекции.

Без тази нова информация от щата за потенциални случаи на инфекция, общият брой би се увеличил с 231 854 през последните 24 часа.

Припомняме, че генерал, отговарящ за разпространението на ваксини Covid в САЩ, призна, че не е успял да постигне първоначалния брой дози, обещани на щатите. Генерал Густав Перна, ръководител на операция “Warp Speed”, заяви, че е поел лична отговорност за провала пред губернаторите, предаде BBC.

Щатски власти изразиха тревога за намаляване на очаквания брой дози.

В същото време, президентът Доналд Тръмп определи като “фалшиви новини”обвиненията, че САЩ се справят най-зле с коронавируса и се похвали с произведените ваксини.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *