СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ТАКИ ДАВА ПОДКУПА НА ГДБОП ШЕФА ПАНКОВ: „ЕЛА СПЕШНО! ИМАМ ДА ТИ КАЗВАМ НЕЩО ВАЖНО!“ СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ТАКИ ДАВА ПОДКУПА НА ГДБОП ШЕФА ПАНКОВ: „ЕЛА СПЕШНО! ИМАМ ДА ТИ КАЗВАМ НЕЩО ВАЖНО!

СВИДЕТЕЛ СРЕЩУ ТАКИ ДАВА ПОДКУПА НА ГДБОП ШЕФА ПАНКОВ: „ЕЛА СПЕШНО! ИМАМ ДА ТИ КАЗВАМ НЕЩО ВАЖНО!
“Арестуваният шеф на отдел за борба с наркотрафика в ГДБОП Цветан Панков, както и арестуваният шеф на същия сектор Кирил Ванков по ирония на съдбата стават герои в известните, като „бопаджийски постановки“, с които през годините бопаджиите се прочуха, и които протичат по де що „знаково дело“ се намери.

Както се казва, с техните камъни по техните глави.

АФЕРА припомня, че ГДБОП е „преторианската гвардия“ на Бойко Методиев Борисов, а подалият оставка шеф на службата Ивайло Спиридонов е негова лична капия.

В деня на ареста ГДБОП шефът Цветан Панков е извикан „на пожар“ от … свидетел срещу Христофорос Аманатидис – Таки по телефона с думите: „Ела веднага да ти кажа нещо спешно!“, разкри от свои брилянтни източници АФЕРА.

Свидетелят срещу Таки е Р., известен с прякора си Стъкларя. В продължение на три години патрулка циркулира и пази дома на Р. Стъкларя.

ГДБОП шефът Цветан Панков отива на срещата и на нея е даден подкупа от 5 000 лв, след което Панков е арестуван.

Цветан Панков по оперативни събрани данни, иначе се е облагодетелствал от известно лице в ъндърграунда Ж. /прякор – Ш./, но е бил много предпазлив, опитен, не е парадирал с финанси, дори е карал „Опел Вектра“.

Другият ГДБОП шеф Кирил Ванков е арестуван в дома му. За него има свидетелски показания от известната група в ъндърграунда на Р. /прякор – Л./.

Както единствена АФЕРА информира, в дома на близка приятелка на Цветан Панков – служителка на ГДНП – Главна дирекция “Национална полиция”, чийто шеф е Христо Терзийски, при обиск са намерени много пари:

ОБИСК В БЛИЗКА ПРИЯТЕЛКА НА АРЕСТУВАНИЯ ГДБОП ШЕФ, НЕ МОГАТ ДА ПРЕБРОЯТ ПАРИТЕ

Около нея драмата се заплита обаче, тъй като майката на полицейската служителка е на висша общинарска длъжност и сега се разследва парите откъм майката общинарка ли са натрупани, или са стифирани там от Панков.

Освен подкупа и показанията, разследващите ровят дълбоко и в покровителствуването на наркотрафика, за което има сведения и от чужди служби.

Ясно е, че няма как наркотрафик да бъде под чадър без знанието на Върха на пирамидата във Властта.

Що се отнася до купищата награди, които се раздават на ченгета под път и над път, АФЕРА през годините на своите разследвания познава куп ченгета с куп награди, които обаче в другата си – неосветена битност – са си чисти корумпета.

От години у нас се знае, че наркотрафика е под контрол и чадър от спец.службите.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4 / 5. Брой гласове: 4

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 0 0