СЗО предупреди: Предстоят критични месеци

Тедрос Адханом Гебрейс, генералният директор на Световната здравна организация (СЗО), предупреди в петък, че глобалната епидемиологична ситуация ще бъде критична през следващите месеци, предаде “Спутник”.

“Намираме се в критичен момент в тази пандемия, особено в Северното полукълбо. Следващите няколко месеца ще бъдат много тежки”, каза Тедрос

Шефът на СЗО повтори, че сегашната ситуация не е тренировка, добавяйки, че някои страни са на опасен път.

“Призоваваме лидерите да предприемат незабавни действия, за да предотвратят по-нататъшни ненужни смъртни случаи, основни здравни услуги да се сринат и училищата да бъдат затворени отново”, отбеляза Тедрос.

Към петък броят на загиналите от COVID-19 в света възлиза на 1 134 000, с над 41,5 милиона случая на инфекция, според данните на СЗО.

Много страни се борят с втората вълна на пандемията.

Европейският център за профилактика и контрол върху заболяванията предупреди, че нивата на разпространение на коронавируса в 23 страни членки и Великобритания буди “сериозно безпокойство”.

Всички държави членки с изключение на Кипър, Естония, Финландия и Гърция попадат в тази категория. В последната оценка на агенцията се отбелязва, че са се увеличили от само седем държави преди месец.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *