Стотици британци избягаха от швейцарски курорт заради карантина

loading...

Стотици британци, които смятаха да прекарат отпуска си в швейцарския курорт Фербир, тайно напуснаха хотелите си, след като местните власти наредиха всички британски туристи да бъдат поставени под 10-дневна карантина, предаде dpa. Решението за изолиране на пристигащите от Обединеното кралство беше взето на фона на информациите за бързото разпространение на новия вариант на коронавируса.

От 20 декември Швейцария престана да приема полети от Великобритания и ЮАР, където също беше регистрирана мутация на коронавируса. Същевременно швейцарските власти взеха решение всички туристи, пристигнали от тези страни след 14 декември, да прекарат 10 дни в изолация, започвайки от деня на идването им.

Под карантина е трябвало да бъдат поставени общо 420 души, включително швейцарски граждани, върнали се в родината си след пребиваване в Обединеното кралство.

Съобщава се, че 50 души са напуснали Швейцария веднага след като са разбрали за карантината. От останалите 370 туристи към 27 декември във Фербир са останали под 12 души.

Много от гостите са напуснали хотелите през нощта.

Служителите установили, че гостите липсват, тъй като оставените край вратите подноси със закуска останали недокоснати.
Планинският ски курорт Фербир, разположен в кантона Валис, традиционно е популярен сред британските туристи.

Заради карантината обаче семейства с малки деца се озовали заключени на площ от 20 квадратни метра.

Някои от напусналите Швейцария британци са решили да прекарат остатъка от отпуска си в съседна Франция. Пистите там са затворени, но на британците не се забранява да напускат хотелските си стаи.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *