Трагедия: Мъж на 46 години почина след като търси помощ на пет места

loading...

6-годишен мъж от Пазарджик почина след като търси медицинска помощ от пет места. Оказа се, че е загубил битката с Ковид 19. Според близките на пациента е отказвано да бъде настанен в болница въпреки критичното му състояние. На 16 декември Георги Йорданов търси консултация с личния си лекар в село Алеко Константиново, съобщи бТВ.

Мъжът има грипоподобни симптоми. „И се оказа, че има остър бронхит на белия дроб. След което само изписа лекарства – антибиотик, аспирин и витамини. И каза – ако се влошиш, отиваш на белодробен, без да идваш при мен“, обясни съпругата на починалия Цветелина Йорданова.„Готова бронхопневмония, типична ковидна. Даже на снимката колегите така го бяха описали“, каза д-р Валери Ганев, личен лекар на починалия от с. Алеко Константиново.
Два дни по-късно състоянието му рязко се влошава и близките му го закарват в местната белодробна болница. „При д-р Аврамов чакахме четири часа може би. Показахме снимка и той каза, че от двете страни е с пневмония, но не бил за болница“, допълни Цветелина Йорданова. На следващия ден пациентът отново търси помощ в белодробната болница.
Почти не се хранеше, температурата не спадаше. Накара ме да направя пак същата процедура – да купя банка витамин C, платихме 20 лева лично на него. Сложи му банката и каза да отидем пак да повторим процедурата“, допълни съпругата на пациента. „Нещата не са така, както се представят. Два пъти му мерих сатурацията. И първия, и втория път – 94 сатурация“, категоричен е д-р Румен Аврамов, управител на СБАЛПФЗ-Пазарджик.През нощта мъжът се влошава и семейството звъни на Спешна помощ. Екипът го преглежда и препоръчва продължаване с лекарствата. На следващия ден пациентът е откаран с линейка отново в белодробната болница. Там преценят, че състоянието му вече е критично и го пренасочват към друга болница с реанимационно отделение.
През цялото време, докато е бил в болница, той не е бил с кислородна маска. Никой не му е сложил кислород да диша, докато е чакал за място“, разказа съпругата на починалия.„Не е оставен и една минута, без да бъде наблюдаван, консултиран и при влошаване – хоспитализиран“, твърди д-р Румен Аврамов.Така за четири дни пациентът търси помощ на пет места – при личния лекар, в белодробната болница, от спешен екип, отново белодробната и накрая в болница „Хигия“. В реанимацията там опитват да го стабилизират, но мъжът вече е с „цитокинова буря“.46-годишният Георги губи битката с вируса и оставя без баща 10-годишни близнаци.


„Приет е около 14 ч. и около полунощ е настъпила смъртта“, заяви д-р Тони Палийски, началник на реанимационните екипи в болница „Хигия“.Аз оттук нататък как да карам, като имам кредит, и две малки деца, и съм на минимална заплата“, пита съпругата на починалия.

От белодробната болница заявиха, че са положени всички необходими грижи и отричат обвиненията на близките.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.2 / 5. Брой гласове: 6

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *