Учени: Коронавирусът не е толкова опасен! Паниката е безмислена!

loading...

Вирусът не е толкова опасен, човечеството ще се справи

Мнението и реакцията на учените вирусолози до голяма степен се различава от преобладаващото мнение на страх и паника в света. За потвърждение на това ще цитирам мнението на някои известни специалисти  от България и света.

проф.д-р Сухарид Бакди: Един от най-известните вирусолози в света, завеждащ катедра по микробиология към медицинския университет в Майнц ( Германия), в интервю за германска медия критикува мерките на федералното правителство, като ги нарича безмислени.

Те са катастрофа за населението на нашата страна и ще донесат големи поражения и никаква полза. Те застрашават нормалния живот на нашите граждани от някаква нереално съществуваща голяма заплаха. Ето защо аз бих ги окачествил като колективно самоубийство.

д-р Борислав Генчев 

Коронавирусът не спада към особено опасните инфекции и паниката е безпочвена. Най-страшното е истерията около коронавируса не е самото заболяване, ограниченията или дори огромните финансови загуби. Страшното е, че се показваме като незрели, лесно внушаеми и от там  лесно манипулирани общества.

Все повече си мисля, че ставаме жертва на някакъв глобален социален експеримент. Някой тества как реагират  различни обществени групи в ситуация, в която се имитира голяма заплаха. Как иначе да си обясня, че преди две години  нямаше такава истерия за ебола, което е много по-опасно заболяване и беше на път  да се разпострани глобално, нямаше чак такава истерия и при предишни подобни вируси, които поразиха не по-малко хора, Но този път паниката е в пъти по- голяма.

И това се дължи не на фактите,свързани със заболяването, а на заливането с изкривена информация и втълпяването на чуството за някаква прекомерна опасност. Няма особена разлика между коронавируса и обичайния тазгодишен грип като усложнение и смъртност.

Споделете за да знае народа

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *