Фандъкова: Не е време за оставки, шефът на Четвърта градска болница остава

Директорът на Четвърта градска болница в София доц. Аркади Иванов остава на поста си. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от “24 часа”.

Според нея обаче е недопустимо пациент с коронавирус да чака да бъде приет в лечебното заведение над час. По тази причина настоя за ясни правила и алгоритми.

Фандъкова посочи, че е получила писмените обяснения на доц. Иванов, както и цялата документация от проверката. Снети са и обяснения от всички, участвали в забавянето при приема на пациента.

“Забавянето и престоя на линейката според записите е 66 минути, което не е по правилата. Четвърта градска болница има алгоритъм за прием на пациенти, с който е запознат целият персонал. Има пропуски при спазването на тези правила. Първото забавяне е над 30 минути до идването на дежурния лекар. Това е много сериозно закъснение. Второто забавяне е заради разговорите между дежурния лекар и началника на отделението,
както и със спешния медик. Вместо да се действа, времето е минало в разговори. Това е недопустимо”, категоричен е градоначалникът.
Според нея обаче в момента е необходимо подреждане на системата и изчистване на пропуските.

“Имаме нужда от всеки един лекар, медицинска сестра и санитар. А те се нуждаят от ясни правила в тази ситуация. Не смятам, че е време за оставки”, подчерта Фандъкова и добави, че лично ще следи за подобряването на организацията и работата.

Тя посочи, че вчера е разговаряла със здравния министър за създаването на по-добра организация и алгоритъм за пациенти, които пристигат в болниците самостоятелно, но не са за хоспитализация. По нейни думи това е луфт, който би натоварил системата.

По отношение на петицията в подкрепа на доц. Иванов Фандъкова изтъкна, че той е един от най-добрите хирурзи и според нея е нормално пациентите му да го подкрепят. Решението й обаче не било емоционално, а разумно в ситуация на пандемия и остра нужда от лекари.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 1.5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *