Хомосексуалните имат право на брак, каза папа Франциск

апа Франциск призова да се разреши сключването на “граждански съюзи” на еднополовите двойки – изненадваща позиция предвид консервативните възгледи на Католическата църква. Изказването на папата е част от документален филм, в контекста на духовната грижа към ЛГБТ хората.


“Хомосексуалните имат право да са част от семейството. Те са Божии чеда и имат право на семейство. Никой не бива да бъде отлъчван или каран да страда заради това”, казва той, цитиран от информационния сайт Catholic News Agency. “Трябва да се създаде закон за гражданските съюзи. Така те ще са правно защитени. Подкрепял съм това”.


Документалният филм е на име Francesco, посветен е на живота и службата на папата. Премиерата му бе днес, на Филмовия фестивал в Рим. Режисьор е Евгений Афинеевски.


През 2010 г., докато е бил архиепископ на Буенос Айрес, папата е бил против легализирането на еднополовите бракове. Според биографа му Серхио Рубин, той е подкрепял гражданските съюзи като алтернатива. В книгата On Heaven and Earth, на която е съавтор заедно с аржентински равин, папа Франциск нарича законите, “асимилиращи” хомосексуалните отношения в брака “антропологическа регресия” и изразява тревога, че ако еднополовите двойки имат право да осиновяват, “може да има засегнати деца. Всеки човек се нуждае от баща мъж и майк жена, които да им помогнат да оформят идентичността си”.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

One thought on “Хомосексуалните имат право на брак, каза папа Франциск

  • Avatar
    21.10.2020 в 17:30
    Permalink

    Анти-христат се е активизира отново ! Вижте само колко е справедлив и широко скроен ! Та относно гей-дружинките ,е казано : ПЕДЕРАСТКИ ДИРНИК,ДЕЦА НЕ РАЖДА !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *