Цветанов: “Борисов направи партията заложник на своето оцеляване”

Това, което се направи през всичките дни на протести, е, че Борисов и всички около него успяха да разделят протеста и обществото на две – подкрепящи и неподкрепящи протеста. Това заяви лидерът на “Републиканци за България” Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

Докато бил в парламента, Цветанов се похвали, че е успял да намери диалог между партиите. Той е по-съгласен да влязат всички политически формации в парламента, включително и неговата, и тогава да се мисли с кого да се коалират. Това, което ще направят “Републиканци за България” е, че ще участват самостоятелно на изборите.

“Силни сме, когато сме заедно, а сме заедно, защото знаем, че имаме усилията да постигнем успехи на следващите избори”, категоричен бе Цветанов.

Според него потенциалът на протестиращите хора е, че ще бъдат активни гласоподаватели, а ролята на “Републиканци за България” е да мотивират хората да упражняват правото си на глас.

В момента няма консенсус и нищо не се прави. Трябва да се върнем в една нормалност, защото тази конфронтация не ни очертава като важен партньор и оставаме като малка държава, която вътрешното единоборство води до вътрешна употреба за определени хора, изтъкна Цветанов.

По думите му политиците се фокусираха дали да разделят протеста, дали може да стихне или дали ще бъдат дадени по 50 лева на пенсионерите. Цветан Цветанов няма съмнение, че “Републиканци за България” ще бъде представена в парламента, въпросът е с колко човека ще бъде представена. От партията се стремят към 450 000 гласа.

За последните 10-12 месеца ГЕРБ коренно се промени и дават националпопулистки предложения. Цветанов не е искал ГЕРБ да се превръща в това, което е видял в БСП. “Аз винаги съм градивен и позитивен човек и когато виждаш, че година и половина имаше подготовка да се иска моята политическа позиция, не е предателство, аз сам щях да взема решението да напусна”, категоричен бе Цветанов.

В момента ГЕРБ и честните, стойностни членове симпатизанти се чувстват омерзени и обидени. “Борисов направи партията заложник на своето оцеляване”, подчерта Цветанов, според когото всички партии могат да получат около 500 000 гласа.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 3 / 5. Брой гласове: 3

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *