Борисов нареди маските на открито да са задължителни само в определени случаи

 

До края на днешния ден здравният министър Костадин Ангелов трябва да издаде заповед, с която носенето на маски на открито да стане задължително от 22 октомври. По време на днешното заседание на кабинета премиерът Бойко Борисов настоя “в нея да бъде описан всеки един детайл”.

 

Към здравния министър той се обърна с думите: “Точно и ясно трябва да се обясни на хората, че когато човек върви сам по улицата, кара колело, разхожда се в парка или е на открити места, където няма струпване на хора, не е необходимо да носи маска. Ако иска – може да го стори, но ние не го задължаваме. Там, където има струпване на хора, изисквайте да се носи маска”.

 

Борисов призова и Ангелов да покани медиите да снимат в какво състояние са в момента интензивните отделения и как изглеждат болните там:

 

“Всеки ден ти ми казваш, че болниците са много напрегнати, пълно е с пациенти, болни от COVID-19, заразява се медицински персонал, в много от болниците има болен медицински персонал, докладваш ми, че в Шумен и Гоце Делчев болниците издъхват, а в същото време в София обясняват, че такова нещо няма. Затова – покани медиите, отворете интензивните отделения при всички мерки за безопасност и покажете в какво състояние в момента са интензивните отделения , за да видят хората с очите как изглеждат болните и има ли ги, защото такива конспиративни теории се пускат, че човек не знае какво да каже”.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 7

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *