65 млн. французи под блокада

loading...

Франция влезе във втора блокада тази година след голям скок на заразените с коронавирус, информира АФП.

От полунощ 65-милионното население на Франция е принудено да си остане по домовете. Французите се нуждаят от декларация, за да излизат от жилищата си, след като пандемията отне живота на близо 1,2 милиона души, а над 44,5 милиона са заразени по света.

Милиони французи бързаха да се запасят преди да влязат новите ограничения, като търсенето на макаронени изделия и тоалетна хартия бе особено засилено, както и мастилени касети за принтер и постелки за йога.

Запасявам се, тъй като не знаем кога ще приключи това, коментира купувач в магазин за електрически уреди в централната част на Париж.

Блокадата ще е за един месец. Баровете и ресторантите ще останат затворени най-малко до декември и пътуването между регионите ще бъде ограничено.

Фабриките и строежите ще останат отворени, както и училищата и детските ясли, въпреки че децата на възраст над 6 г. ще трябва да носят маски по време на занятията.

Президентът Еманюел Макрон предупреди, че втората вълна вероятно ще бъде по-тежка и смъртоносна от първата, въпреки че увери, че ограниченията няма да бъдат толкова строги като през пролетта.

Блокадата във Франция, където починалите от коронавирус са 36 000, е част от вълната от нови противоепидемични мерки в Европа, където сега според Световната здравна организация е “епицентърът” на пандемията.

Франция регистрира 47 637 случая за последните 24 часа, а над 1,28 милиона са заразените. Починали са 36 020 след 235 нови жертви за ден. Общо 21 183 са хоспитализираните, включително 3156 в интензивното.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Засега няма гласове! Бъдете първият, който ще оцени тази публикация.

Сподели с приятели !

0Shares
0 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *